Haberler

YENİ NESİL RENAULT TRUCKS MOTORLARI İLE %10'A KADAR YAKIT TASARRUFU

Turbo Tasarruf
YENİ NESİL RENAULT TRUCKS MOTORLARI İLE %10'A KADAR YAKIT TASARRUFU

YENİ NESİL RENAULT TRUCKS MOTORLARI İLE %10'A KADAR YAKIT TASARRUFU

Renault Trucks, yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını daha da düşürmek üzere T, T High, C ve K serilerini yeni DE11 ve DE13 motorlarla donatıyor. Turbo Compound gibi gelişmiş teknolojiler ve özel hizmetlerin entegrasyonuyla birleştiğinde bu motorlar, yakıt tüketimini %10'a kadar azaltabiliyor.

Renault Trucks, 2021 yılında T, T High, C ve K serilerinde tasarım, sürüş konforu ve kabin içi konfor açısından büyük değişiklikler yapmıştı. Şimdi ise yeni teknolojilerin ve özel hizmetlerin entegrasyonu ile birleştiğinde önceki nesil Renault Trucks motorlarına kıyasla %10'a kadar yakıt tasarrufu sağlayan yeni 11 ve 13 litre Euro VI Step E, DE11 ve DE13 motorların sunulmasıyla bu evrimi sürdürüyor.

  • Yeni DE11 ve DE13 motorlarının optimum verimliliği

Renault Trucks'ın yeni nesil Euro VI Step E motorları DE11 ve DE13, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltan yeni teknolojiler ile donatılıyor.

DE11 ve DE13 motorları, daha iyi yanma performansı için patentli Dalga Piston teknolojisine sahip. Bu çözüm, alevleri yanma odasının içine yeniden yönlendirerek mevcut oksijenin kullanımını optimize ediyor ve böylece yanmayı iyileştiriyor. Motorlar ayrıca, yeni yanma performansına uyarlanan, yüksek hassasiyetli yeni enjektörlerle donatılıyor.

Renault Trucks, verimliliği artırmak üzere bağlantı kolları, pistonlar ve krank milini yeniden tasarlayarak ve karter gazı kontrolünü optimize ederek sürtünme kaybını azaltmak için de çözümler üretiyor. İyileştirilmiş tepki süresine sahip yeni yüksek performanslı bilye yataklı turbo şarj ve düşük viskoziteli yağ ile birleştirilmiş değişken akışlı bir yağ pompası da bulunuyor.

Ayrıca Renault Trucks, optimize edilmiş art işletme sistemi ve yeni bir motor kontrol ünitesi kullanıyor.

  • Daha güçlü ve daha yüksek yakıt tasarruflu bir motor için Turbo Compound teknolojisi

Optimum performans için Renault Trucks T, T High ve C modelleri, manevra kabiliyetinden veya ticari hızdan ödün vermeden önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayan Turbo Compound teknolojisine sahip DE13 TC motor ile opsiyonel olarak donatılabiliyor.

Turbo şarjın aşağı akışına yerleştirilmiş ek bir türbin, egzoz gazlarında kalan enerjiyi mekanik enerjiye dönüştürüyor ve bunu ek motor torku şeklinde krank miline iletiyor.

Bu nedenle Turbo Compound, daha düşük motor hızlarında, daha yüksek tork seviyelerine ulaşılmasını sağlıyor. Otoyolda, hız sabitleyici altında ve yokuş yukarı sürüşlerde vites küçültmeye gerek kalmadan sabit bir hız korunabiliyor.

  • Daha hızlı vites geçişleri için yeni bir şanzıman

Araçlar, daha sarsıntısız ve daha hızlı vites geçişleri için yeni bir hesaplayıcı, yeni kontrol yazılımı ve yeni bir debriyaj pedalı kumandası içeren yeni nesil Optidriver şanzıman donanımına sahip.

  • Yakıt tüketiminin tam kontrolü için gelişmiş yazılım ve hizmetler

Daha fazla yakıt tasarrufu için Renault Trucks, manevra kabiliyetini azaltmadan en iyi motor verimliliğiyle bölgede geçirilen süreyi en üst düzeye çıkaran Akıllı Tork Kontrolü çözümünü tercih ediyor.

Ayrıca Renault Trucks, vites değiştirmeyi optimize etmek ve yakıt tasarrufunu artırmak için yolun topoğrafyasını kullanan Optivision öngörülü hız sabitleyiciyi de geliştirmeye devam ediyor.

Öte yandan, filolarının yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını izleme ve iyileştirme çabalarında taşımacılık profesyonellerini desteklemek için çözümler sunuyor. Optifleet filo yönetim yazılımı (Kontrol modülü), her aracın yakıt tüketimini izliyor ve tüketimi azaltmak için önlem alınabilecek alanları belirlemek için sürüş stillerini analiz ediyor. Renault Trucks ayrıca, yakıt tüketiminin kontrol altında tutulmasını sağlamak üzere rasyonel sürüş ilkeleri ile ilgili eksiksiz bir eğitim programı da sunuyor.

Renault Trucks Hakkında

Yüzyılı aşkın Fransız kamyon bilgi ve deneyim birikiminin mirası üzerine yapılanmış Renault Trucks, taşımacılık profesyonellerine dağıtım, inşaat ve uzun yol faaliyetlerine uyarlanmış geniş bir araç (3,1 tondan 60 tona kadar) ve hizmet yelpazesi sunuyor. Renault Trucks araçları, daha üstün verimlilik ve işletme maliyetlerinin kontrol altında tutulmasını sağlayan düşük yakıt tüketimi ile sağlam ve güvenilirdir. Renault Trucks, kamyon ve çekicilerini 1,500'ün üzerinde servis noktasından oluşan bir bayi ağı aracılığıyla sunmakta ve hizmet vermektedir. Renault Trucks araçlarının tasarımı ve montajı, ayrıca parçaların büyük kısmının üretimi, Fransa'da gerçekleştiriliyor.

Renault Trucks, dünyanın önde gelen kamyon, otobüs, iş makineleri, deniz ve endüstri motorları üreticilerinden biri olan Volvo Group’un üyesidir. Grup, ayrıca toplam finansman ve hizmet çözümleri sunmaktadır. Yaklaşık 95.000 çalışana sahip Volvo Group’un üretim tesisleri, 19 ülkeye yayılmıştır ve ürünlerini 190'ın üzerinde pazarda sunmaktadır. 2021 yılında Volvo Group satışları, 34 Milyar Euro’ya (372 milyar İsveç Kronu) ulaşmıştır. Volvo Group, genel merkezi İsveç'in Göteborg şehrinde bulunan halka açık bir şirkettir. Volvo hisseleri, Nasdaq Stockholm Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir.

Set canonical URL
Off