Haberler

Yenilenebilir enerji: Bourg-en-Bresse'deki Renault Trucks tesisi, 17 hektarlık güneş enerjisiyle donatılıyor

Renault-Trucks-Bourg-panneaux-solaires-3D_1

Renault Trucks, TotalEnergies ortaklığıyla yürütülen geniş kapsamlı bir proje ile enerji geçişini sürdürüyor. Bourg-en-Bresse tesisinin 17 hektarlık bir alanı kaplayan güneş enerjili çatı panelleri ile donatılması amaçlanıyor. Renault Trucks'ın düşük karbonlu operasyonlara geçişinin simgesi olan bu proje, elektrik üretiminde 17.500 kişinin tüketimine eşdeğer olduğundan yenilenebilir enerji üretiminde önemli bir adım teşkil ediyor.

Renault Trucks ve TotalEnergies, Renault Trucks'ın Bourg-en-Bresse üretim tesisinde yer alacak güneş paneli projesi için iş birliği yapıyor.

17 hektara yayılan, toplamda 22 megavatın üzerinde üretimiyle bu solar panel projesi, Fransa'daki en büyük projelerden biri olmasıyla ön plana çıkıyor. Sağlanan elektrik üretimi, Bourgen-Bresse nüfusunun %43'ü anlamına gelen 17.500 kişinin tüketimine eş değer olacak.

Güneş enerjisi santralinde üretilen enerjinin bir kısmı, fabrika tarafından kullanılacak. Tesisin elektrik tüketiminin %30'u hem çalışanların araçlarını hem de tesiste üretilen kamyonları koruyan otopark çatılarından karşılanacak.

Fransa'daki en kapsamlı projelerden biri olan bu güneş paneli projesi, iki ortağın faaliyetlerinde dekarbonizasyona verdikleri önemin kararlılığını yansıtıyor.

TotalEnergies Renouvelables Fransa Genel Müdürü Marin de Montbel, konuyla ilgili olarak; "Renault Trucks'ı enerji geçişinde desteklemekten son derece gurur duyuyoruz. Bu proje aracılığıyla, teknik açıdan karmaşık ama değer yaratan projeler geliştirme yeteneğimizi gösteriyoruz" diye belirtti.

Renault Trucks Strateji ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Karine Forien ise; "Renault Trucks olarak sektörümüzdeki dekarbonizasyon çalışmalarını desteklemeye ve kaynaklarımızı korumaya son derece kararlıyız. Taahhütlerimizi, kullanımdaki CO2 emisyon yayımlarını hemen ortadan kaldıran araç serilerimizin elektrifikasyonu ve kendi operasyonlarımızın dekarbonizasyonu da dahil olmak üzere somut eylemlerle destekliyoruz. Enerji dönüşümü, stratejimizin temelini oluşturuyor ve bu güneş paneli projesi de en iyi örneğidir” şeklinde açıkladı.

Güneş panellerinin 2026 yılında devreye alınması planlanıyor.

Set canonical URL
Off